Ügyfélszolgálat, logisztika: +36 27/504 055; Fax: +36 27 504 056 I Gyártás és labor: +36 88 580 590 | info@wswproding.hu

PETRONAS
kenőzsírok

PETRONAS GREASE CASX KENŐZSÍR

kalcium-szulfonát komplex kenőzsír NLGI-2
DIN 51502 KP2N-30, ISO L-XC(F)DIB2

A PETRONAS Grease CaSX egy kálcium-szulfonátkomplex kenőzsír, amelyet kifejezetten ipari, tengeri és off-road alkalmazásokhoz fejlesztettek ki. A kalcium-szulfonátkomplex szappannal, kopáscsökkentővel, rozsda- és korróziógátló adalékokkal kiegészített ásványolajokból készül. A PETRONAS Grease CaSX nagy teherbíró képességgel rendelkezik, ami alkalmassá teszi nagy igénybevételűalkalmazásokra. Főbb jellemzője a kiváló mechanikai stabilitás, korróziógátló hatás és vízállóság, amelyek fontosak a nedves és korrozív környezetben.

Alkalmazási hőmérséklet -30°C és +160°C között, az alapolaj viszkozitása 220 cSt @40°C.

PETRONAS GREASE CLAY MG KENŐZSÍR

bentonit sűrítővel készült hőálló nem-cseppenő kenőzsír
molibdén-diszulfid + grafit tartalommal NLGI-1
DIN 51502 OGF1K-10, ISO L-XA(F)CHB1

A PETRONAS Grease CLAY MG egy bentonit sűrítővel készült hőálló, nem-cseppenő, fekete színű kenőzsír szilárd adaléktartalommal, kifejezetten alacsony sebességű hagyományos csapágyakkal rendelkező nagy teherbírású ipari berendezésekhez, , ahol a normál zsírok képessége akár magas hőmérsékleten, akár ciklikus körülmények között, illetve rendkívül magas hőmérsékleten már nem kielégítő. Ásványi alapolajokból, organofil bentonittal, fejlett rozsda- és korróziógátló molibdén-diszulfid és grafit adalékokkal készül. A PETRONAS Grease CLAY MG kitűnő magas hőmérsékletű teljesítményt és nagy terhelhetőséget biztosít. Használata javasolt: cukoripari malomcsapágyakhoz, nyitott fogaskerekekhez, cementipari hengercsapágyakhoz, kemenceajtó fogaskerekekhez, sütőkhöz és lassú sebességű fogaskerekekhez.

Alkalmazási hőmérséklet -10°C és +180°C között, alapolaj viszkozitása 1500 cSt, @40°C,

PETRONAS GREASE FG KENŐZSÍR

aluminiumkomplex élelmiszeripari NSF H1 kenőzsír
DIN 51502 KP2K-20, ISO L-XB(F)CDB2
NSF H1 Registered, Halal Certified, Kosher Certified

A PETRONAS Grease FG egy NLGI-2 alumiumkomplex kenőzsír, amelyet kifejezetten élelmiszeripari alkalmazásokhoz fejlesztettek ki. NSF által regisztrált H1 kategóriájú termék: (“Ez a termék élelmiszerekkel véletlenszerűen kapcsolatba kerülő (H1) kenőanyagként alkalmazható az élelmiszer-előállítás közvetlen és közvetett környezetében.)” Aluminiumkomplex-szappannal, kopáscsökkentő, rozsda- és korróziógátló adalékokkal kiegészített gyógyászati fehérolajból készül. A PETRONAS Grease FG közepes terhelésű sikló- és gördülőcsapágyakban, alacsony és közepes terhelésű zárt ipari hajtóművekben, egyedi és központi kenési rendszerekben is felhasználható. Kiváló teherbíró képességgel és kiváló vízállósággal rendelkezik és vízpermet ellenállást garantál.

Alkalmazási hőmérséklet -20°C és +150°C között, alapolaj viszkozitása 550 cSt , @40°C

PETRONAS GREASE LiCa GEP 2.5 KENŐZSÍR

lítium-kalcium sűrítővel készült kenőzsír NLGI-2,5
DIN 51502 OGPF2.5K-20, ISO L-XB(F)CIB2.5

A PETRONAS Grease LiCa GEP 2.5 egy lítium-kalcium sűrítőt tartalmazó kenőzsír, amelyet kifejezetten ipari és off-road alkalmazásokhoz fejlesztettek ki. A kopáscsökkentővel, rozsda- és korróziógátló és szilárd adalékokkal kiegészített ásványolajokból készül. A PETRONAS Grease LiCa GEP 2.5 nagy teherbíró képességgel rendelkezik, ami alkalmassá teszi a nagy igénybevételű alkalmazásokra. Nyitott fogaskerék-hajtóművekhez, állványokhoz, láncokhoz, drótkötelekhez, görgőkhöz, nyomvályúkhoz, csúszkákhoz, lánckerekekhez, stb. alkalmazható  acél-, cement-, papír- és vegyiparban, a bányászati, a kőfejtési és egyéb iparágakban, ahol rendkívüli mechanikai és környezeti körülmények mellett, pl. rezgéssel, szennyeződéssel és vízzel is terhelt a környezet. A zsír olyan alkalmazásokban is használható, ahol oszcilláló vagy kis relatív elmozdulás lép fel, és a ahol a víz korróziója jelentős lehet. Jellemzője a kiváló mechanikai stabilitás, korrózióvédelem és vízállóság, amelyek fontosak a nedves és korrozív környezetben.

Alkalmazási hőmérséklet -20°C és +120°C között, az alapolaj viszkozitása 500 cSt @40°C.

PETRONAS GREASE lica GEP 0 KENŐZSÍR

lítium-kalcium sűrítővel készült kenőzsír
DIN 51502 GPF0K–20, ISO XBCHB0

A PETRONAS Grease LiCa GEP 0 egy lítium-kalcium sűrítőt tartalmazó kenőzsír, amelyet kifejezetten ipari és off-road alkalmazásokhoz fejlesztettek ki. A kopáscsökkentővel, rozsda- és korróziógátló, valamint grafit adalékokkal kiegészített ásványolajokból készül. Nagy teherbíró képességgel rendelkezik, ami alkalmassá teszi a nagy igénybevételű alkalmazásokra. Nyitott fogaskerék-hajtóművekhez, állványokhoz, láncokhoz, drótkötelekhez, görgőkhöz, nyomvályúkhoz, csúszkákhoz, lánckerekekhez, stb. alkalmazható  acél-, cement-, papír- és vegyiparban, a bányászati, a kőfejtési és egyéb iparágakban, ahol rendkívüli mechanikai és környezeti körülmények mellett, pl. rezgéssel, szennyeződéssel és vízzel is terhelt a környezet. A zsír olyan alkalmazásokban is használható, ahol oszcilláló vagy kis relatív elmozdulás lép fel, és a ahol a víz korróziója jelentős lehet. Jellemzője a kiváló mechanikai stabilitás, korrózióvédelem és vízállóság, amelyek fontosak a nedves és korrozív környezetben.

Alkalmazási hőmérséklet -20°C és +120°C között, alapolaj viszkozitása 520 cSt @40°C,

PETRONAS GREASE LIca mg xhl KENŐZSÍR

lítium-kalcium sűrítőből EP és szilárd adalékkal készülő kenőzsír NLGI-2
DIN 51502 KPF2K-20, ISO 12924 XBCHB2

A PETRONAS Grease LiCa MG XHL egy lítium-kalcium sűrítőt tartalmazó kenőzsír, amelyet kifejezetten ipari és off-road alkalmazásokhoz fejlesztettek ki. Az EP-, kopáscsökkentő, rozsda- és korróziógátló valamint szilárd adalékokkal kiegészített ásványolajokból készül. A PETRONAS Grease LiCa MG XHL molibdén-diszulfid és grafit tartalma révén nagy teherbíró képességgel rendelkezik, ami alkalmassá teszi a nagy igénybevételű alkalmazásokra. Ezek közé tartozik az olyan ipari csapágyak kenése, ahol nagy vagy ütésszerű terhelések és alacsony fordulatszámok lépnek fel. Azokban az alkalmazásokban is használható, ahol vibrációs jellegű vagy kicsi a relatív elmozdulás és rázkódás illetve korrózió fordulhat elő és olyan gépalkatrészekben, ahol nagy terhelések lépnek fel, jellemzően az építőipari gépeken található rezgő tengelyek és csúszómechanizmusok valamint a nagy  teherbírású csúszó szánok esetében. Főbb jellemzője a kiváló mechanikai stabilitás, korróziógátló hatás és vízállóság, amelyek fontosak a nedves és korrozív környezetben.

Alkalmazási hőmérséklet -20°C és +120°C között, alapolaj viszkozitása 930 cSt@40°C.

PETRONAS GREASE LI 2 KENŐZSÍR

lítium-12-hidroxi-sztearát sűrítőből készült többcélú kenőzsír NLGI-2
DIN 51502 K2K-30, ISO XC(F)CHA2

A PETRONAS Grease LI 2 magasan finomított ásványolajjal és lítium-12-hidroxi-sztearát sűrítővel készült többcélú kenőzsír. A kiemelkedő teljesítmény biztosítása érdekében oxidáció- és korróziógátló adalékokat tartalmaz, ásványolajokból készül. Az alapolaj viszkozitása révén alkalmas a villanymotor csapágyakban, egyszerű csapágyakban akár 3600 ford / perc fordulatszámig, szerszámgépekben, kis és közepes terhelésű gördülőcsapágyakban és különféle tengeri alkalmazásokban való használatra.

Alkalmazási hőmérséklet -30°C és +120°C (max +130°C) között, alapolaj viszkozitása 120 cSt @40°C.

PETRONAS GREASE LI 3 KENŐZSÍR

lítium-12-hidroxi-sztearát sűrítővel készült többcélú kenőzsír NLGI-3
DIN 51502 K3K-30, ISO XC(F)CHA3

A PETRONAS Grease LI 3 magasan finomított ásványolajjal és lítium-12-hidroxi-sztearát sűrítővel készült többcélú kenőzsír. A kiemelkedő teljesítmény biztosítása érdekében oxidáció- és korróziógátló adalékokat tartalmaz. Az alapolaj viszkozitása révén alkalmas a szerszámgépek, haszongépjárművek kis és közepes terhelésű gördülőcsapágyaiban és különféle off-road és tengeri alkalmazásokban való használatra.

Alkalmazási hőmérséklet -30°C és +120°C (max +130°C) között, alapolaj viszkozitása 120 cSt @40°C.

PETRONAS GREASE Li AS KENŐZSÍR

lítium-12-hidroxi-sztearát sűrítőből készült többcélú kenőzsír NLGI-1,5
DIN 51502 K1,5G-30, ISO XCBAA1.5

A PETRONAS Grease Li AS magas finomítottságú fokú ásványolajjal és lítium-12-hidroxi-sztearát sűrítővel készült többcélú, speciális beragadásgátló adalékot tartalmazó kenőzsír. A kiemelkedő teljesítmény biztosítása érdekében oxidáció- és korróziógátló adalékokat tartalmaz.  A speciális adalék révén alkalmas szívó- és kipufogócsonk csapok, hengerfejcsavarok, kazán- és hengerfejtömítések, homloklemez csapok, gázégő-csatlakozások, gőzcső menetek, valamint karimák és csavarok, valamint karimás csatlakozások összeszereléséhez való alkalmazásokra. alkalmas minden egyes típusú nagynyomású hézag tömítéséhez meleg vagy hideg körülmények között, és nem keményedik meg, így a kötés könnyen bontható marad.

Alkalmazási hőmérséklet -30°C és +120°C között, az alapolaj viszkozitása 90-110 cSt @40°C.

PETRONAS GREASE LIX EP 2/170 KENŐZSÍR

lítiumkomplex sűrítővel és EP adalékkal készülő kenőzsír NLGI-2
DIN 51502 KP2N-25, GC-LB, ISO 12924 XBDIB2, 
MAN 284 Li-H2, MB 265.1, VOLVO Std 1277.2 (97720)

A PETRONAS Grease LiX EP 2/170 EP-hatású lítiumkomplex zsírt kifejezetten haszongépjármű és széleskörű ipari alkalmazásokhoz fejlesztették ki. Válogatott ásványi eredetű bázisolajjal, litiumkomplex szappannal, EP adalékokkal, antioxidánsokkal, rozsda- és korróziógátló adalékokkal készült. A PETRONAS Grease LiX EP 2/170 kiváló teherbíró képességgel és kopáscsökkentő hatással, magas vízállósággal rendelkezik és a rozsdagátló hatása kiemelkedő még magasabb hőmérsékleteken is.

Alkalmazási hőmérséklet -30°C és +140°C között, az alapolaj viszkozitása 170 cSt@40°C.

PETRONAS GREASE LIX EP 2/380 KENŐZSÍR

lítiumkomplex sűrítővel és EP adalékkal készült kenőzsír NLGI-2
DIN 51502 KP2N-20, GC-LB, ISO 12924 XBDIB2

A PETRONAS Grease LiX EP 2/380 EP-hatású lítiumkomplex zsír kifejezetten haszongépjármű és széles körű ipari alkalmazásokhoz fejlesztették ki. Válogatott ásványi eredetű alapolajjal, lithiumkomplex szappannal, EP-hatású adalékokkal, antioxidánsokkal, rozsda- és korróziógátló adalékokkal készült. A PETRONAS Grease LiX EP 2/380 kiváló teherbíró képességgel és kopásvédelemmel, magas vízállósággal rendelkezik és a rozsda gátlása kiemelkedő még magasabb hőmérsékleteken is.

Alkalmazási hőmérséklet -20°C és +160°C között; az alapolaj viszkozitása @40°C, 400 cSt@40°C.

PETRONAS GREASE LIX SYN 2/220 KENŐZSÍR

lítiumkomplex sűrítővel és EP adalékkal készülő szintetikus kenőzsír NLGI-2
DIN 51502 KPHC2N-40, ISO 12924 XDDIB2

A PETRONAS Grease LiX SYN 2/220 egy szintetikus lítiumkomplex zsír, amelyet kifejezetten magas hőmérsékleten, nedves és korrozív környezetben üzemelő nagy terhelésű csapágyakhoz fejlesztettek ki. A lítium-komplex szappannal, EP-hatású, kopásgátló-, antioxidáns-, rozsda- és korróziógátló adalékokkal kiegészített szintetikus alapanyagokból készült. A PETRONAS Grease LiX SYN 2/220 kiváló hőmérsékleti teljesítményt, rendkívüli teherbíró képességet és kopásvédelmet biztosít, a nagy mechanikai stabilitása révén növeli a vibrációs alkalmazásokban nyújtott teljesítményét és kiterjeszti a felhasználási időközöket. A legtöbb berendezésgyártó használja.

Alkalmazási hőmérséklet -40°C és +150°C között, alapolaj viszkozitása 220 cSt@40°C

PETRONAS Tutela SP KENŐZSÍR

lítium sűrítővel készülő molibdén-diszulfid tartalmú kenőzsír NLGI-2
DIN 51502 KPF2K-20, ISO 12924 XCCIB2

A PETRONAS Tutela SP magas finomítottságú fokú ásványolajjal és lítium-12-hidroxi-sztearát sűrítővel készülő molibdén-diszulfid adalékot tartalmazó kenőzsír. A kiemelkedő teljesítmény biztosítása érdekében oxidáció- és korróziógátló adalékokat tartalmaz. Az alkalmazások közé tartozik az alvázkenés és a zsírkenésű univerzális csuklók (CV-csuklók). Használata minden típusú nagynyomású, alacsony sebességű , lassan elmozduló surlódó alkalmazáshoz, javasolt meleg vagy hideg körülmények között.

Alkalmazási hőmérséklet -20°C és +130°C között; alapolaj viszkozitása 150 cSt@40°C.

PETRONAS GREASE LI EP 00 KENŐZSÍR

lítium-12-hidroxi-sztearát sűrítővel és EP adalékkal készült kenőzsír NLGI-00
DIN 51502 KP00G-30, ISO L-XC(F)BIB00

A PETRONAS Grease LI EP 00 magas finomítottságú fokú ásványolajjal és lítium-12-hidroxi-sztearát sűrítővel készült többcélú fél-folyékony kenőzsír. A kiemelkedő teljesítmény biztosítása érdekében oxidáció- és korróziógátló valamint EP adalékot tartalmaz. A termék egy korszerű EP-zsír, amelyet különböző ipari és közlekedési alkalmazásokban adott hőmérséklethatárokon belül lehet használni. Jó mechanikai stabilitás, nagy teherbírás, hosszú élettartam, alacsony hőmérsékleten könnyű szivattyúzhatóság jellemzi. A legtöbb berendezésgyártó használja.

Alkalmazási hőmérséklet -30°C és +130°C között, alapolaj viszkozitása 190 cSt@40°C.

PETRONAS GREASE LI EP 0 KENŐZSÍR

lítium-12-hidroxi-sztearát sűrítővel és EP adalékkal készült kenőzsír NLGI-0
DIN 51502 KP0K-30, ISO L-XC(F)C1B0

A PETRONAS Grease LI EP 0 magas finomítottságú fokú ásványolajjal és lítium-12-hidroxi-sztearát sűrítővel készült többcélú lágy kenőzsír. A kiemelkedő teljesítmény biztosítása érdekében oxidáció- és korróziógátló valamint EP adalékot tartalmaz. A termék egy korszerű EP-zsír, amelyet különböző ipari és közlekedési alkalmazásokban adott hőmérséklethatárokon belül lehet használni. Jó mechanikai stabilitás, nagy teherbírás, hosszú élettartam és alacsony hőmérsékleten a könnyű szivattyúzhatóság jellemzi. A legtöbb berendezésgyártó használja.

Alkalmazási hőmérséklet -30°C és +130°C között, alapolaj viszkozitása 190 cSt@40°C.

PETRONAS GREASE LI EP 2 KENŐZSÍR

lítium-12-hidroxi-sztearát sűrítővel és EP adalékkal készült kenőzsír NLGI-2
DIN 51502 KP2K-30, ISO 12924 XCCHB2

A PETRONAS Grease LI EP 2 magas finomítottságú fokú ásványolajjal és lítium-12-hidroxi-sztearát sűrítővel készült többcélú kenőzsír. A kiemelkedő teljesítmény biztosítása érdekében oxidáció- és korróziógátló valamint EP adalékot tartalmaz. Közepes terhelésű sík-  és gördülőcsapágyakhoz még akkor is használható, ha súlyos vagy ütéses terhelések tapasztalhatók. Általában csapokhoz és perselyekhez, normál sebességgel hajtott tengelykapcsolókhoz alkalmazható. Rezgő és vibráló tengelyekhez valamint csúszómechanizmusokhoz normál üzemi körülmények között használható.

Alkalmazási hőmérséklet -30°C és +130°C között, alapolaj viszkozitása 150 cSt@40°C.

PETRONAS GREASE LI EP 1 KENŐZSÍR

lítium-12-hidroxi-sztearát sűrítővel és EP adalékkal készülő kenőzsír NLGI-1
DIN 51502 KP1K-30, ISO L-XC(F)CHB1

A PETRONAS Grease LI EP 1 magas finomítottságú fokú ásványolajjal és lítium-12-hidroxi-sztearát sűrítővel készült többcélú lágy kenőzsír. A kiemelkedő teljesítmény biztosítása érdekében oxidáció- és korróziógátló valamint EP adalékot tartalmaz. A termék egy korszerű EP-zsír, amelyet különböző ipari és közlekedési alkalmazásokban, adott hőmérséklethatárokon belül lehet használni. Jó mechanikai stabilitás, nagy teherbírás, hosszú élettartam és alacsony hőmérsékleten könnyű szivattyúzás. A legtöbb berendezésgyártó használja.

Alkalmazási hőmérséklet -30°C és +130°C között, alapolaj viszkozitása 190 cSt@40°C.

PETRONAS GREASE LI EP 3 KENŐZSÍR

lítium-12-hidroxi-sztearát sűrítővel és EP adalékkal készülő kenőzsír NLGI-3
DIN 51502 KP3K-30, ISO 12924 XC(F)HB3

A PETRONAS Grease LI EP 3 magas finomítottságú fokú ásványolajjal és lítium-12-hidroxi-sztearát sűrítővel készült többcélú kenőzsír. A kiemelkedő teljesítmény biztosítása érdekében oxidáció- és korróziógátló valamint EP adalékot tartalmaz. Közepes terhelésű sík-  és gördülőcsapágyakhoz még súlyos vagy ütéses terhelések esetén is alkalmazható, csapokhoz és perselyekhez valamint normál sebességgel hajtott tengelykapcsolókhoz használható. Rezgő és vibráló tengelyekhez valamint csúszómechanizmusokhoz normál üzemi körülmények között való alkalmazásokra javasolt.

Alkalmazási hőmérséklet -30°C és +130°C között, alapolaj viszkozitása 190 cSt@40°C.

PETRONAS GREASE pu KENŐZSÍR

polyurea sűrítővel és speciális EP adalékkal készült kenőzsír NLGI-2
DIN 51502 KP2N-20, ISO 12924 XDDHA2

A PETRONAS Grease PU egy polyurea sűrítővel készült kék színű kenőzsír, amelyet kifejezetten a villanymotor csapágyak és a nagy sebességű szivattyúk kenésére fejlesztettek ki. A kiemelkedő teljesítmény biztosítása érdekében oxidáció- és korróziógátló valamint EP adalékot tartalmaz. A termék egy korszerű EP-zsír, amelyet különböző alkalmazásokban adott hőmérséklet határokon belül lehet használni. Viszonylag kevés olajat tartalmaz, széles hőmérséklet-tartományban

kiváló mechanikai stabilitással rendelkezik. Alkalmazási hőmérséklet -20°C és +140°C között, alapolaj viszkozitása 100 cSt@40°C.

Petronas Kenőzsír
katalógus letötése⇒

A MEGFELELŐ kenőzsír KIVÁLASZTÁSA SOKSZOR NEHÉZ FELADAT, MI SZÍVESEN SEGÍTŰNK ÖNNEK:

Szakmai tanácsadás

A piacon megtalálható zsírok nagy választéka miatt fontos tudni, hogy előfordulhatnak-e kompatibilitási problémák, mielőtt új zsírt kezdenek használni az adott alkalmazásban. A kompatibilitás a sűrítőanyagok és/vagy az alapolajok kompatibilitásától függ. Nagyritkán előfordulhat, hogy problémák jelentkeznek a különböző adalékanyagok között, de ez ritkán teszi tönkre a sűrítő mátrixot.

Két, egymással nem kompatibilis zsír összekeverésekor két dolog fordulhat elő:

Lágyulás. A komponensek nem kompatibilisek, és a szappanszerkezetek lebomlanak. Az eredmény nagyfokú olaj szivárgás, ami a csapágy elégtelen kenését és meghibásodását okozza.

Keményedés. Ez egy ritka reakció, de végeredményben a berendezés meghibásodásához vezethet.

A kompatibilitás tesztelésének leggyakoribb módja a hosszabb ideig tartó (10 000 törés utáni) penetrációs vizsgálat elvégzése. Ezt követően a szakemberek megmérik a penetráció-különbséget. A penetrációs teszt eredményei mutatják meg, milyen tisztítási eljárás szükséges.

Syntium Motorolajok

IPARI KENŐANYAGOK

MOTORSPORT

Nagykereskedelmi Webshop ⇒

Copyright © 2019 WSW Proding Kft. Minden jog fenntartva.